7 Nisan 2015 Salı

Gavurdağı salatası


Herkese merhaba,

Bizim evde çok yapılan ve severek yenilen gavurdağı salatasının tarifini vereceğim.




Aslına bakarsanız ceviz haricindeki tüm malzemeler çoban salatasına ait. Tek farkı olabildiğince minik doğranıyorlar. Tabii bol miktarda kullandığımız ekşiyi saymazsak olmaz :)



Malzemeler:

4-5 adet salkım domates
1 orta boy kuru soğan
2 köy biberi
2 küçük salatalık
Bir tutam maydanoz
2 avuç kırılmış ceviz
Yarım limonun suyu
Nar ekşisi
Tuz, pulbiber
Sızma zeytinyağı



Sebzeleri minicik doğrayıp (tavla zarından bile küçük) maydanozu kıyıyoruz. Bu aşamada özellikle de domatesler salatayı sulandıracağı için benim yaptığım gibi bir süzgeçle fazla suyunu süzebilirsiniz.




Doğradığımız sebzelere limon suyu, nar ekşisi, tuz, pulbiber ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak da cevizle süsleyip servis ediyoruz.




Nar ekşisi konusunda ölçü vermiyoruz, biz biraz ekşi sever bir aile olduğumuzdan benim kullandığım miktar size fazla gelebilir :)




Ayrıca süslemek için –tabi mevsimi olmadığından ben yapamadım- nar taneleri kullanabilirsiniz. Hem dekoratif hem de lezzetli olur salatanız.

Hoşçakalın!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder