Özen’in
spesiyali ile devam ediyoruz :) Çokça övgü aldığı için hemen
her misafire yaptığım, hele de çıtır marulla yendikçe yenesi gelen, ne kısır ne de çiğ köfte olabilmiş, isotuyla da diğer
etsiz çiğ köftelerden ayrılmış bir tarif.
Malzemeler:
3
su bardağı çiğ köftelik bulgur
2
büyük boy olgun domates
2
orta boy kuru soğan
1
demet yeşil soğan
Yarım
demet maydanoz
2-3
diş sarımsak
1
çay bardağı zeytinyağı
1
limonun suyu
2-3
yemek kaşığı nar ekşisi
3
yemek kaşığı domates salçası
2
yemek kaşığı acı biber salçası
Pulbiber,
isot, tuz
1
su bardağı sıcak su (sıcak su olmadan da yoğururum yorulmam ki diyenlere saygılaarr)
Yeşil
soğan ve maydanozu incecik kıyıyor; kuru soğan, sarımsak ve domateslerimizi
rendeliyoruz. Robotta da çekebilirsiniz ama ne kadar sulanırlarsa çiğ köfteyi
yoğurmamız o kadar kolaylaşır :)
Derin
ve geniş bir kaba tüm malzemeleri alıyoruz ve 1 su bardağı da sıcak su ekleyip
yoğurmaya başlıyoruz.
Tarifin
orjinalinde sıcak su yok ama kızlar yoğururken anlayacaklar, çiğköfte kolları
inanılmaz ağrıtıyor. Ben biraz işin kolayına kaçıyorum ama gene de sıcak su
miktarını çok abartmayın, çiğ köfte yapıyım derken kısıra dönmesin :)
İyice
yoğurduktan sonra elimizle şekillendirip servis ediyoruz.
Biz
ekşi sever bir aile olduğumuzdan limon ve nar ekşisini birlikte kullanıyorum.
Siz hiç katmayabilirsiniz de ;)
İsot
çiğköfteyi kısır olmaktan çıkardığı için mutlaka kullanın derim, pul biber
miktarını da biber salçanızın acılığına göre ekleyin, yiyenleri zehirlemeyin ;)
Ben
çiğköftemi, tarifini BURADA uzun uzun anlattığım yaprak sarma ve peynirli tepsi böreği
ile servis ettim. Benim yaptığım gibi marul yaprakları içinde servis ederseniz
çiğ köfteleriniz çok da şık gözükür ;)
Börek
dipfrizden çıktığı için fotoğrafı yok maalesef, ilk fırsatta yapıp
fotoğraflayıp ekleyeceğim :)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder