3 Aralık 2015 Perşembe

Brüksel lahanası salatası

Merhabalar,

Pratik, lezzetli ve sağlıklı bir salata tarifi ile Aralık ayının ilk postunu yazıyorum :)





Et, tavuk ya da balığın yanına harika bir alternatif brüksel lahanası. Tıpkı brokoli gibi haşlayıp limon tuz ve yağ ile buluşturuyoruz.





Malzemeler

Yarım kilo brüksel lahanası
Sızma zeytinyağı
Limon
Tuz

Bir tencerede yaklaşık 1-1,5 litre suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suya attığımız brüksel lahanalarını hafif diri kalacak şekilde haşlayıp buzlu su dolu bir kaseye alıyoruz. Böylece lahanalarımız sararmadan rengini koruyarak pişiyor ;)





Soğuduktan sonra da dilediğimiz kadar yağ, limon ve tuz ile buluşturuyoruz.

Hoşçakalın!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder