Merhabalar,
Dün akşam can sıkıntısından
yaptığım, hazırlaması 10 pişirmesi de toplam 30 dakika süren bir tarif bu. Daha
önce yaptığım ve tarifini BURADA bulabileceğiniz çikolatalının tarçınlı ve kuru
meyveli hali.
Ara öğünlerde çayla kahveyle tüketilebilecek düşük kalorili ve lezzetli bir alternatif. Kuru meyve parçacıklarını saymazsak hiç şeker barındırmıyor. Ayrıca tam buğday unuyla hazırlandığı için glisemik indeksi de düşük ;)
Biscottinin hiç yağ içermediğinden bahsetmiştim hatırlarsanız, kaloriyi daha da artırmamak için fındık, fıstık, badem kullanmadım.
Malzemeler:
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı dolusu karışık kuru
meyve
(Yaban mersini, kayısı, incir,
siyah ve yeşil üzüm)
Meyveleri yumuşatmak için 1 su
bardağı sıcak su
Aldığı kadar tam buğday unu
Öncelikle kayısı ve incirleri
tavla zarı gibi doğruyoruz ve tüm meyveleri sıcak suda 10 dakika kadar bekletip
yumuşatıyoruz. Oda sıcaklığındaki bir yumurtayı
tarçınla çırpıp süzülmüş meyveleri, vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz,
aldığı kadar unla yoğuruyoruz. Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edince yağlı
kağıt serdiğimiz tepsiye uzun ince somun ekmek şeklinde koyup önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.
15-20 dakika kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra tırtıklı bir ekmek bıçağıyla dilimliyoruz ve tepsiye yanyana diziyoruz.
Keserken orta kısmının hafif çiğ
kalmış olduğunu görebilirsiniz. Ancak ikinci
bir pişme işlemine tabi tutacağımız için problem yok ;)
Dilimlediğimiz biscottileri önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırına yeniden veriyoruz. Eğer çok kıtır seviyorsanız
10, hafif yumuşak seviyorsanız 5-6 dakika pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder