Herkese merhaba,
Haftasonu yaklaşırken
beğeneceğinizi düşündüğüm hafif ve lezzetli bir tarifim var size ;)
Tereyağlı ve beyaz unlu tart
hamuruyla eminim çok daha lezzetli olurdu ama bu kadar sağlıklı olabilir miydi
bilemiyorum :)
Hazırlaması sadece 10 dakika.
Malzemeler:
Hamuru için
1 çay bardağı light süt
1 çay bardağı light yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
1 paket mahlepli kabartma tozu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar tam buğday unu
Tuz
Üzeri için
1 tepeleme yemek kaşığı domates
salçası
Taze veya kuru kekik
1 kahve fincanı ılık su
Kaşar, salam, biber ve/veya
dilediğiniz malzemeler
Tart kalıbını yağlamak için
1 tatlı kaşığı tereyağı ya da
zeytinyağı
Hamur malzemeleriyle yumuşak ama
ele yapışmayan bir hamur yoğurup yağladığımız kalıba elimizle bastırarak
yayıyoruz. Mayalı bir hamur olmadığı için dinlendirmenize de gerek kalmıyor.
Daha sonra salçayı suyla açıp
kekik ekliyoruz ve hamurun üzerinde hiç boşluk kalmayacak şekilde yayıyoruz.
Kaşar, salam, yeşil biber ve/veya
aklınıza gelen, canınızın istediği tüm malzemeleri üzerine yerleştirip önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar 30-35 dakika
pişiriyoruz.
Ne kadar kabardığını yukarıdaki
fotoğraftan anlayabilirsiniz:
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder