Herkese merhaba,
Bol seyahatli, gezmeli tozmalı
bir Eylül ayını bitirip Ekim’e geldik. Ben gene yeni tarifler deneyip sizinle
paylaşamadım :( Blogumu çok ihmal ettiğimin farkındayım ama açığı en kısa
sürede kapatacağım, söz :)
Geçtiğimiz haftasonu uzun zamandır yapmadığım için çok özlediğimiz pancake vardı kahvaltıda. Bu kez biraz daha hafif olsun diye tam buğday unuyla yaptım. Şeker yerine de 1 tatlı kaşığı süzme bal ekledim hamuruna. Siz arzu ederseniz bal yerine pekmez de kullanabilirsiniz.
Beyaz unla yapılana oranla daha
tok ve doyurucu oldular, ben bu halini daha çok sevdim.
Malzemeler:
1 yumurta
¾ su bardağı süt
1 tatlı kaşığı bal
1 su bardağı tam buğday unu
Bir çimdik tuz
Yarım paket kabartma tozu
Tavayı yağlamak için:
Birkaç damla zeytinyağı
Oda sıcaklığındaki malzemeleri
tamamen pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Tavayı yağlayıp iyice kızınca bir
yemek kaşığı kadar döküp kaşığın tersiyle düzeltiyoruz. Bu aşamada hızlı
hareket etmeye çalışın çünkü çok çabuk pişiyor. Üzeri göz göz olduğunda spatula
ile pancakelerinizi ters çevirin.
Daha kalorili ve lezzetli bir
pancake tarifi arıyorsanız; muzla harika bir uyum yakalayan kakaolu pancake
için BURAYA, nutellanın en çok yakıştığı portakallı pancake için de BURAYA tıklayabilirsiniz.
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder