9 Ekim 2015 Cuma

Çikolatalı biscotti

Merhabalar,

Genelde bol kuruyemişli yemeye alışkın olduğumuz İtalyan bisküvilerini bu kez kakaolu ve çikolatalı olarak hazırladım.





Peki nedir bu biscottinin olayı?

Yağ içermeyen (bazı tariflerde 1-2 yemek kaşığı kadar görebilirsiniz) ve şekil vermesi zor olan bir hamur yoğurularak somun şekli verilip tek parça halinde pişiriliyor. Oda sıcaklığına geldikten sonra da ekmek gibi dilimlenip ikinci kez fırınlanıyor. Epeyce kuruduğundan 15 gün oda sıcaklığında hiç bozulmadan saklayabiliyorsunuz. Yani yaptığı kurabiyeleri hemen bitiremeyen veya kavanoza doldurayım canım isterse kahvemin yanında bir tane yiyeyim diyenler için ideal.

Elbette tadı ve yapısının alıştığımız kurabiyeler gibi olmasını bekleyemeyiz. 250 gram margarinle pişen bir kurabiyeyle biscottiyi kıyaslamak hata olur.




Eğer bu kuru halini sevmezseniz dilimledikten sonra fırınlamadan da tüketebilirsiniz ama özellikle ortası hafif nemli kalacağı için maksimum 2 gün içerisinde bitirmeye çalışın. Bu haliyle çikolatalı ekmek gibi olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim :) 
Tercih ederseniz malzeme listesine 1 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık, fıstık, badem de ekleyebilirsiniz.


Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Bir fiske tuz
1 çay bardağı kakao
80 gr kıyılmış bitter çikolata
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Malzemelerimizle yumuşak ve ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz. 



İkiye bölüp somun şekli vererek tepsimize alıyoruz ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.




Fırından aldıktan sonra 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında bekletip 1 cm kalınlığında dilimler kesiyoruz.




Bu dilimleri fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında 5 dakika daha pişiriyoruz ve biscottilerimiz hazır.

Afiyet olsun!













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder