2 Şubat 2015 Pazartesi

Portakallı kereviz


Herkese merhaba :)

Bugün evimizde birkaç senedir yapılan; ağır kokusu sebebiyle sevenlerin çok sevdiği, sevmeyenlerin ise hiç sevmediği kereviz var ;)
 
 
 
 

Malzemeler:

1 orta boy kereviz

1 orta boy havuç

1 portakalın suyu

Yarım limonun suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Süslemek için bir tutam kereviz yaprağı

 
 
 

Zeytinyağını ve halka halka doğradığımız havucu tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz. Bu arada iyice yıkadığımız kerevizin dış kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz ve havuçlara ekleyip biraz daha kavurup portakal suyunu ve tuzu ekliyoruz (Portakal suyu az gelirse çok az da sıcak su kullanabilirsiniz). Kerevizler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
 
 
 

Servis tabağına aldığımız yemeğimize limon suyu ekleyip, kıydığımız kereviz yaprakları ile süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun :)

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder