Herkese merhaba,
En sevdiğim sebzeler listesinde
ilk sıralarda yer alan karnabaharla yaptığım çok hafif bir yemek var bugün. Daha önce verdiğim tarifte olduğu gibi sütlü de yapabilirsiniz (1 çay bardağına yakın süt kullanıyoruz) ama sodalı hali de börek gibi
oluyor :)
Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
1 şişe maden suyu (soda)
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp hafif
diri kalacak şekilde haşlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta maden
suyu, yumurta, un, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiberi pürüz kalmayacak
şekilde çırpıyoruz. Karnabaharları bu sosa bulayıp bir fırın kabına çok kalın
olmayacak şekilde (içi çiğ kalabilir) diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200
derecelik fırında iyice kızarıp sosu içine çekene kadar pişiriyoruz. Ben artan
sosu üzerine gezdirdiğim için tamamen pişmesi 45 dakikamı aldı :)
Kırmızı kalp fırın kabım da eşimin
patronunun eşi Özlem Hanım’ın hediyesi, çok cici değil mi?
Kırmızı kalpli runnerım da Mudo’dan
:)
Diyet yapmak gibi bir derdiniz
yoksa karnabaharları bu sosa batırdıktan sonra kızgın yağda kızartabilirsiniz,
çok daha lezzetli olduğu itiraf etmeliyim :)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder