Herkese merhaba,
Geçtiğimiz Pazar Belgin ablam ve
Gökçenim için hazırladığım sofra var bugün blogda :)
İki tuzlu bir tatlı olmak üzere
üç çeşit hazırladım. Mercimek köftesinin detaylı tarifi BURADA ;)
BURADAKİ gibi yaptığım patatesli
böreklerimi buzluktan çıkarıp fırında pişirdim, tek farkı muska şeklinde değil
de sigara böreği gibi sardım ;)
Bu kez üzerine sadece susam ve
çörek otu serpiştirdim, siz daha güzel kızarsın isterseniz yumurta da
sürebilirsiniz ;)
Gelelim ağlayan kekime:
Adını çok duyduğum ağlayan kekle
ilk karşılaşmamız Derya’larda oldu. Bir akşam oturmaya gittiğimizde yapmıştı
Derya. Hem Cantürk hem de ben çok beğendik ve ilk misafirde yapmak üzere
tarifini aldım.
Ufak tefek değişikliklerle
malzeme listesi şöyle:
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı süt
Kreması için:
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Sosu için:
1 paket bitter çikolatalı sos
2 su bardağı süt
Yumurta ve toz şekeri mikserle
iyice çırpıyoruz. Süt ve yağı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra elediğimiz
un, kabartma tozu ve kakaoyu da kabımıza alıp çok az çırpıp borcama döküyoruz.
Bu aşamada borcamı yağlamaya gerek yok, zaten ıslak kek muamelesi yapacağımız
için yapışma gibi bir problemimiz olmayacak ;)
Kekimizi 180 derecelik önceden
ısıtılmış fırında 15-25 dakika pişiriyoruz. Kekimiz çok ince olduğundan, benim
de fırınım biraz hızlı pişirdiğinden 15 dakika bile fazla geldi ;)
Pişen keki fırından alıp ilk
sıcaklığı gidince (3-4 dakika sonra) 1,5 su bardağı oda sıcaklığındaki sütle
her yeri eşit olacak şekilde ıslatıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.
Diğer taraftan kremşantiyi 1 su
bardağı sütle çırpıp oda sıcaklığına gelen kekin üzerini kaplıyoruz (daha kalın
bir krema isterseniz 2 paket kremşanti kullanmanızı öneririm).
Kremşantiyle kapladığımız keki
streç filmle örtüp buzdolabına kaldırıyoruz.
Kekimiz ve şantimiz dolapta
soğurken çikolata sosumuzu paketin arkasında yazandan biraz daha eksik sütle (2
su bardağı) pişiriyoruz ve karıştırarak soğutuyoruz. Sosunu döktükten sonra
dilimlediğimiz kekimizi servis ediyoruz.
Çok kolaymış değil mi?
Soframa bakacak olursak; Kalpli
runnerım Mudo Concept, Betty Boop pasta setim ve kırmızı saplı çatal bıçaklarım
Bernardo, kırmızı çay bardaklarım Güral, sarı kırmızı fiyonklu silikon kapak
Tantitoni, peçetelerim de İkea’dan.
Vee canlarımla fotomuz:
İyi ki varsınız kızlar, sizi çok
seviyorum :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder