4 Haziran 2014 Çarşamba

Izgara Tavuk Marinasyonu


Herkese merhaba, bugün sizlere özellikle de diyet yaparken bolca tükettiğimiz tavuk göğsünü tıpkı restoranlardaki gibi yumuşacık ve sulu pişirmenin püf noktalarını yazacağım.

Göğüs eti hızlı pişen ancak yağsız olduğu için genellikle kuru ve lezzetsiz olduğu düşünülen bir et türü. Hem içi pişmiş hem de yumuşacık bir tavuk göğsü pişirmek için harika bir marinasyon tarifim var.
 
 

Malzemeler:

Yarım kilo tavuk göğüs eti

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2-3 tane defne yaprağı (3-4 parçaya bölünmüş)

1 tatlı kaşığı biberiye

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pulbiber

Tuz

İlk işimiz etimizi dilimlemek. Çok kalın olursa içi pişmez, çok ince olursa da kuru kalır. 1-1,5 cm ideal kalınlıkta.


 

Tüm malzemelerimizi bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz.
 

 

Son haline getirdikten sonra streç filmle üzerini örttüğümüz etimizi buzdolabında en az 24 saat bekletiyoruz.

Gelelim pişirme kısmına:


 

Etimizi marine ederken zaten yağladık dolayısıyla tavaya/ızgaraya yağ koymuyoruz. Ocağın üzerine koyup tavanın iyice kızmasını bekliyoruz. Yeterince ısındığından emin olunca da tavuk etlerimizi tavaya alıyoruz. “Cosss” sesini duyduysanız tavanız iyi ısınmış demektir ;)


 

Her iki tarafı da kızarınca etimizi ocaktan alıyoruz, işte bu kadar :)
 
Izgara tavuk göğsünü salata ya da haşlanmış veya sote sebzelerle tüketin. Unutmayın yediklerinizin hacminizi ne kadar artırırsanız o kadar kolay doyarsınız ;)
Verdiğim tarif ızgara ya da yanmaz tavada pişecek etler için, salça ve süt gibi malzemeler etin üzerinde yandığı için eklemiyorum.
Fırın poşetinde tavuk tarifimde yaptığım salçalı, taze baharatlı marinasyon için TIK TIK
 
Hoşçakalın :)
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder