Mantarlı böreğimden sonraki favorim de patlıcan ve kabakla yaptığım, tek kat yufkayı sütle
ıslatarak fırında pişirdiğim sigara böreğim :)
İç harcını bol koyarsanız normalde yiyemeyeceğiniz kadar sebze yediğinizi ve sevmeyenlere yedirdiğinizi
göreceksiniz, üstelik içinde kabak olduğunu bile fark ettirmeden ;)
Harcı
için:
3
orta boy patlıcan
3
orta boy kabak
1
yemek kaşığı biber salçası
1
yemek kaşığı domates salçası
1
yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,
pul biber, karabiber
Böreği
için:
3
yufka
1
kase light süt
Üzeri
için:
1
yumurtanın sarısı
Kabak
ve patlıcanlarımızı yıkadıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz. Yağı
tavaya alıp patlıcanları ekliyor ve biraz soteleyip ağzını kapatıyoruz.
Patlıcanlar yumuşamazsa azıcık sıcak su ekleyebilirsiz çünkü yağı az olduğundan
tavaya yapışabiliyor. Patlıcanlar biraz yumuşayınca kabakları ekliyoruz ve salça
ile baharatları gerekirse azıcık sıcak su ilave edip hafif diri kalacak şekilde
pişiriyoruz. Böreğin içinde de pişecekleri için sebzelerimiz çok ezgin
olmamalı.
Harcımız
soğurken her bir yufkayı 8 eşit üçgen olacak şekilde kesiyoruz, sonuçta 24 parça
yufka elde ediyoruz.
Sütle
ıslattığımız her yufkaya sebzeli harcımızdan olabildiğince fazla koyup sigara
böreği şeklinde sarıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerine
yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü
kızarana kadar 25-30 dakika pişiriyoruz. İşte
bu kadar :)
Çok
kuru olmaması için sebzeli harcımızın hafif sulu kalması gerekiyor ama yufkamız
tek kat olduğundan böreğimizi sararken parçalanmamasına dikkat ediyoruz. Yufkanız çok ıslak olduğu için börekler buruşuk ve biçimsiz gibi görünebilir, pişerken şekilleri düzeliyor, endişelenmeyin ;)
Afiyet
olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder