8 Mart 2016 Salı

Yulaf kepekli karnabahar mücveri

Herkese merhaba,

Un ve yağ kullanmadan yapabileceğiniz sağlıklı ve çok lezzetli bir tarifim var size :)




Un yerine yulaf kepeği kullandığımdan dukancılar için de bir alternatif ;)




Malzemeler:

1 orta boy karnabahar
3 yumurta
3-4 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı
1 paket kabartma tozu
1 orta boy kuru ya da 3-4 dal yeşil soğan
Bir tutam maydanoz ve/veya dereotu
Tuz, karabiber, pulbiber

Karnabaharı haşlayıp eziyoruz, soğanı rendeliyoruz, yeşillikleri ince ince kıyıyoruz ve diğer tüm malzemeleri de ekleyip bir mücver karışımı elde ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşıkla (ben yuvarlak kurabiye kalıbından faydalandım) 2şer cm aralık bırakarak diziyoruz.




180 derecelik önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 35-40 dakika pişiriyoruz.




Afiyet olsun!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder