6 Ocak 2015 Salı

Mahlepli ve susamlı kandil simidi


Herkese merhaba,

En en sevdiğim hamur işi kesinlikle ağızda dağılan susamlı ve kıyır kıyır kandil simitleri. Her gün olsa her gün yerim o yüzden iyi ki sadece kandil günlerinde ortaya çıkıyorlar :) Eskiden satın alırken son 2 seferdir kendim yapıyorum ve afiyetle yiyoruz :)
 
 
 
 

Son keşfim mahlepli ve susamlı kabartma tozuyla çok daha nefis oluyor :)
 
 
 

Malzemeler:

200 gram tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrılacak)

2 yemek kaşığı sirke

3 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 paket mahlepli ve susamlı kabartma tozu

Aldığı kadar un

Susam

Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta sarıları, sirke, şeker, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu aşamada unu azar azar eklemenizi öneririm ki hamur birden sertleşip şekil verilemeyecek bir hal alabilir.

Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde (ya daha büyük) parçalar koparıp halka şekli verdikten sonra sırasıyla bir tabağa koyup çırptığımız yumurta beyazlarına ve susama batırıp tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
 
 
 

Ben 15 tanesini susamlı kalan 5’i de sade olarak bıraktım ama siz isterseniz çörek otu da kullanabilirsiniz ;) 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında susamlar kızarana kadar (20-25 dakika) pişiriyoruz ;)
 
 
 

Sirke de kandil simitlerinin kıyır kıyır olmasının tek şartı bana göre. Kokusunu kesinlikle hissetmiyorsunuz, o konuda endişeniz olmasın ;)
 
 
 

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...